Echte Meneer®

Twitter Facebook Linkedin Hart icon

Copyright © 2023 - Echte Meneer

Online Marketing, Optimalisatie

Automation met Zapier [2] – Nog eens drie praktische voorbeelden

featured post image

Op zoek naar manieren om je workflows te stroomlijnen en je WordPress-site nog krachtiger te maken? Maak kennis met Zapier – de oplossing voor het automatiseren van taken en het verbinden van je favoriete apps met WordPress.

Zapier fungeert als een brug tussen WordPress en duizenden andere apps, waardoor je repetitieve taken kunt automatiseren zonder enige programmeerkennis. Of je nu automatisch nieuwe WordPress-berichten wilt maken vanuit formulierinzendingen, WooCommerce-bestellingen wilt synchroniseren met je CRM, of je team in Slack wilt waarschuwen wanneer er een nieuwe opmerking wordt geplaatst, Zapier maakt het allemaal mogelijk met zijn intuïtieve interface.

Hieronder vindt je nog eens 3 eenvoudige voorbeelden wat je met Zapier kunt bereiken.

1) Stuur de data uit een formulier naar een Google sheet

Krijg direct een overzicht van alle form entries in een bepaalde periode. Je kunt de gegevens in de Google sheet natuurlijk ook gebruiken om een reportage / dashboard te maken in Looker Studio.

2) Maak een Trello kaartje voor elke nieuwe Hotjar recording

Hotjar is een krachtige tool voor website-analyse waarmee gebruikers gedetailleerde inzichten kunnen krijgen in het gedrag van bezoekers op hun website. Met Hotjar kunnen gebruikers het gedrag van bezoekers volgen door middel van functies zoals heatmaps, sessie-opnames, enquêtes en feedbackformulieren. Deze gegevens stellen gebruikers in staat om te begrijpen hoe bezoekers navigeren op hun website, welke elementen de meeste aandacht trekken en waar er mogelijkheden zijn voor verbetering. Door het gedrag van bezoekers te analyseren en te begrijpen, kunnen gebruikers hun website optimaliseren om de gebruikerservaring te verbeteren, conversies te verhogen en hun zakelijke doelen te bereiken. Met Hotjar kunnen gebruikers diepgaande inzichten verkrijgen en datagestuurde beslissingen nemen om hun website effectiever te maken.

Ken je Trello? Trello is een webgebaseerde projectmanagementapplicatie die individuen en teams in staat stelt om samen te werken en hun werk op een visueel intuïtieve manier te organiseren. In de kern maakt Trello gebruik van een eenvoudig maar krachtig concept: borden, lijsten en kaarten.

3) Krijg een melding via email voor een nieuwe Typeform inzending

Typeform is een veelzijdige tool waarmee gebruikers op een eenvoudige manier aantrekkelijke en interactieve enquêtes, formulieren en quizzen kunnen maken. Met Typeform kunnen gebruikers op een intuïtieve manier vragen stellen en informatie verzamelen van respondenten, dankzij de moderne en visueel aantrekkelijke ontwerpen. De interface van Typeform is gebruiksvriendelijk en biedt tal van aanpassingsmogelijkheden, waardoor gebruikers de look en feel van hun formulieren kunnen aanpassen aan hun merkidentiteit. Bovendien biedt Typeform geavanceerde functionaliteiten zoals logica op basis van antwoorden, conditionele vragen, integraties met andere tools en analyse van verzamelde data. Hierdoor kunnen gebruikers diepgaande inzichten verkrijgen en betere beslissingen nemen op basis van de verzamelde informatie. Kortom, Typeform is een krachtige tool die gebruikers in staat stelt om op een creatieve en effectieve manier informatie te verzamelen en te analyseren van hun doelgroep.