Echte Meneer®

Twitter Facebook Linkedin Hart icon

Copyright © 2023 - Echte Meneer

Design, Plugins, WordPress nieuws

Bouw je website met AI (Artificial Intelligence)

featured post image

In alle ontwikkelingen rondom AI (Artificial Intelligence) kun je tegenwoordig met behulp van een aantal tools een WordPress website maken die hetzelfde eruit ziet als de Squarespace of WIX site die je zo goed vindt. Zo’n tool is bijvoorbeeld het 10web platform waarmee je o.a. de structuur van websites mee kunt migreren. Het is een vrij eenvoudig migratie proces vanaf de ‘bron’ site naar de ‘doel’ site en programmeer kennis is niet nodig.

Hoe het werkt?

Via het platform maak je een account aan en download je de plugin, 10web manager plugin, die jouw website verbind met het platform. In het 10web dashboard geef je aan welke website URL je wilt repliceren en klik je op de ‘recreate & import’ button. Het migratie proces gaat van start en de structuur en het design van je ‘bron’ site wordt nu overgenomen.

Elementor editing

Wat is het resultaat?

De pagina structuur, styling, foto’s, maar ook de animaties worden overgenomen. Je kunt nu de ‘doel’ site openen met de 10web builder. Deze 10web builder is een extensie voor de gratis Elementor builder die samen tijdens het migratie proces gedownload worden. Dus als je met Elementor overweg kunt dan kun je je aanpassingen gaan doen. De extensie maakt het mogelijk om ook eenvoudige formulieren te migreren, want de formulieren widget zit alleen in de Elementor Pro versie.

Hoe goed is het?

Erg goed, migratie is niet altijd foutloos, maar natuurlijk super snel als je een bepaalde website van een ander platform of van een andere WordPress site wilt omzetten naar WordPress met de Elementor builder.

Is het het waard?

Er is een abonnementsmodel voor de tool. Of het het waard is hangt een beetje af van hoe vaak je dit wilt gebruiken en hoe sterk de behoefte is om een bepaalde ‘bron’ site te moeten reproduceren. Meer weten check het 10web help center.

Web10 heeft nog een andere interessante tool die niets met AI doet, maar wel een krachtig caching instrument is. Deze caching tool zal ik bespreken in een andere post.

Heb je interesse in AI en misschien een andere website AI oplossing? Check dan Zyro.