Echte Meneer®

Twitter Facebook Linkedin Hart icon

Copyright © 2023 - Echte Meneer

Online Marketing, Plugins, Webshop, WooCommerce

Digitale producten verkopen.

featured post image

Verkoop je Ebook, grafisch Artwork en muziek op je website.

Digitale producten verkopen is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Wil je je grafische artwork (pdf), fotografie, muziek (MP3), eBooks, software of een instructie video online verkopen, dan kun je dit natuurlijk binnen WooCommerce doen. Maar je hebt geen verzend- of logistieke functies nodig, dus het kan een stuk eenvoudiger met de gratis Easy Digital Downloads Plugin (EDD).

Net zoals bij WooCommerce genereert de plugin na installatie een aantal pagina’s (aankoopbevestiging, aankoop historie, transactie mislukt) die je kunt opnemen in het menu van je website. Je kunt ook de informatie van deze pagina’s gebruiken door een shortcode ([shortcode]) te plaatsen op de pagina’s die je zelf hebt ontworpen. Voldoende flexibel en in te richten zoals je het zou willen hebben.

Standaard geeft EDD je de mogelijkheid om je download product te koppelen aan een PayPal betaling. Daarnaast kun je binnen de gratis versie kortingscodes verwerken, de download activiteiten tracken, downloads bundelen en variabele prijs opties opnemen. En de lay-out ziet er (out-of-the-box) al goed en professioneel uit.

Payment Gateway met Mollie

Easy Digital Downloads moet je natuurlijk koppelen met een betaal provider om het te laten werken. Dit kan met de Stripe extension, maar wil je liever Mollie als betaalprovider dan is daar ook een oplossing voor. Dit kan namelijk met de plugin ‘Payment Gateway using Mollie for Easy Digital Downloads’.

Met deze plugin worden betaalmethoden die zijn geactiveerd in je Mollie account automatisch beschikbaar in EDD en kunnen ofwel worden ingeschakeld in de checkout of alleen voor het verwerken van webhooks (om openstaande betalingen te ontvangen, zelfs als de gateway niet is ingeschakeld op je site voor nieuwe betalingen).
Betalingen worden offsite verwerkt op mollie.com en de klant wordt na afronding van de betaling teruggestuurd naar je site. Al met al een goede oplossing wil je liever met Mollie werken.

Add-ons om de plugin uit te breiden

Naast de standaard gratis plugin zijn er natuurlijk ook verschillende add-ons verkrijgbaar. Dan kun je denken aan aanvullende betalingsopties, koppeling met MailChimp (zodat het emailadres van de koper direct vastgelegd wordt in een email lijst, reuze handig), software licensing vanaf je WordPress dashboard of een koppeling met je Dropbox (om ruimte te besparen bij je webhost). Ga voor een overzicht van de extensies naar Easy Digital Downloads Extensions.

Al met al genoeg om te starten met het verkopen van je digitale producten via je WordPress site. Mocht je trouwens geen WordPress site hebben dan kun je natuurlijk overwegen om een WordPress installatie op een subfolder (bijv.:www.jedomein.nl/ebook) van je site te doen en zo aan de slag te gaan met de EED plugin. Denk ook nog even aan het installeren van een SSL certficaat als je betalingen via je site laat verlopen.

Heb je vragen over EDD of wil je weten of dit op jouw site mogelijk is stuur dan een mail naar info@echtemeneer.nl