Echte Meneer®

Twitter Facebook Linkedin Hart icon

Copyright © 2023 - Echte Meneer

Google Analytics, Online Marketing, SEO

Hoe lang duurt het voordat Google een nieuwe pagina indexeert?

featured post image

De tijd die Google nodig heeft om een nieuwe of bijgewerkte webpagina te indexeren, kan variëren. Over het algemeen kan het enkele dagen tot enkele weken duren voordat een webpagina door Google is geïndexeerd. Er zijn echter een aantal factoren die de snelheid van het indexeren kunnen beïnvloeden, zoals de grootte en complexiteit van de pagina, de algemene kwaliteit van de pagina en de algemene snelheid en prestaties van de website.

Er zijn een paar dingen die je kunt doen om de indexeringssnelheid van uw website te verbeteren:

Gebruik sitemaps

Door sitemaps te gebruiken, kun je Google helpen de pagina’s op jouw website gemakkelijker te ontdekken en te crawlen.

Gebruik de juiste tags

Door tags zoals de ‘noindex’-tag te gebruiken, kun je Google helpen begrijpen welke pagina’s op jouw website je niet wilt laten indexeren.

Verbeter de prestaties van uw website

Google is geneigd prioriteit te geven aan het indexeren van pagina’s van websites die snel zijn en goed presteren. Door de prestaties van je website te verbeteren, kun je de kans vergroten dat de pagina’s sneller worden geïndexeerd.

In het algemeen is het belangrijk om geduldig te zijn en Google wat tijd te geven om de pagina’s te indexeren. Als je je zorgen maakt over de indexering van uw pagina’s, kun je de Google Search Console gebruiken om de status van de pagina’s te controleren en te zien of ze zijn geïndexeerd.

Problemen met je vindbaarheid in Google? Lees meer over waarom je website niet vindbaar is in Google.