Echte Meneer®

Twitter Facebook Linkedin Hart icon

Copyright © 2023 - Echte Meneer

Google Analytics, Online Marketing, SEO

Is het nuttig om nieuwe url’s toe te voegen in Google Search Console?

featured post image

Ja, het is nuttig om nieuwe URL’s toe te voegen aan de Google Search Console. De Google Search Console is een gratis tool van Google waarmee je de aanwezigheid van je website in de zoekresultaten van Google kunt controleren en onderhouden. Door nieuwe URL’s toe te voegen aan de Search Console kun je ervoor zorgen dat Google op de hoogte is van alle pagina’s op je website, wat de zichtbaarheid van de website in de zoekresultaten kan helpen verbeteren.

Hier volgen enkele voordelen van het toevoegen van nieuwe URL’s aan de Search Console:

Verbeterde zichtbaarheid

Door nieuwe URL’s toe te voegen aan de Search Console kun je de zichtbaarheid van je website in de zoekresultaten verbeteren. Dit komt doordat Google de Search Console gebruikt om nieuwe pagina’s op de website te ontdekken en te indexeren.

Snellere indexering

Het toevoegen van nieuwe URL’s aan de Search Console kan er ook voor zorgen dat de pagina’s sneller door Google worden geïndexeerd. De Search Console biedt Google namelijk een directe manier om nieuwe pagina’s op je website te ontdekken, waardoor ze sneller worden geïndexeerd.

Verbeterde tracering van prestaties

De Search Console biedt je ook een reeks prestatiecijfers, zoals het aantal klikken en impressies die de pagina’s ontvangen in de zoekresultaten. Door nieuwe URL’s toe te voegen aan de Search Console kun je de prestaties van deze pagina’s volgen en zien hoe ze presteren in de zoekresultaten.

Al met al is het toevoegen van nieuwe URL’s aan de Google Search Console een nuttige stap om de zichtbaarheid en prestaties van je website in de zoekresultaten te verbeteren.