Echte Meneer®

Twitter Facebook Linkedin Hart icon

Copyright © 2023 - Echte Meneer

Google Analytics, SEO

Je IP adres uitsluiten van Google Analytics

featured post image

Wanneer je je eigen website of webwinkel bezoekt, dan wil je niet dat dit in de data van Google Analytics terechtkomt. Je kunt in een paar stappen ervoor zorgen dat je eigen IP adres (of van je collega’s) uitgesloten wordt in de zoekresultaten.

N.b. Je hebt hiervoor wel een statisch IP adres nodig. Gebruik je een modem dan krijg je bij elke nieuwe verbinding met het internet een IP adres toebedeeld. Deze kan gelijk zijn aan de vorige, maar vaak ook niet. Wil je een statisch IP adres (en geen dynamische) neem dan eerst contact op met je internet provider.

ga

Ga naar je Google Analytics account -> https://analytics.google.com/

Klik linksonder op ‘beheerder’. Nu zit je in je account pagina. Selecteer ‘Alle Filters’ en ‘Filter toevoegen’. Geef het filter een naam. Bijvoorbeeld ‘mijn ip adres’.Zoek je ip adres op -> https://myip.nl/ en vul deze in.

Zet het filter op ‘uitsluiten’ , ‘verkeer van de ip-adressen’, ‘die gelijk zijn aan’. Selecteer de ‘weergaven’ en voeg deze toe. Opslaan en je eigen IP adres wordt vanaf nu uitgesloten in de zoekresultaten.

Ga naar je Google Analytics account -> https://analytics.google.com/

Klik linksonder op ‘beheerder’. Nu zit je in je account pagina. Selecteer ‘Alle Filters’ en ‘Filter toevoegen’. Geef het filter een naam. Bijvoorbeeld ‘mijn ip adres’. Zoek je ip adres op -> https://myip.nl/ en vul deze in. Zet het filter op ‘uitsluiten’ , ‘verkeer van de ip-adressen’, ‘die gelijk zijn aan’. Selecteer de ‘weergaven’ en voeg deze toe.Opslaan en je eigen IP adres wordt vanaf nu uitgesloten in de zoekresultaten.