Echte Meneer®

Twitter Facebook Linkedin Hart icon

Copyright © 2023 - Echte Meneer

Beveiliging, Plugins, WordPress nieuws, WordPress themas

Na update WordPress 5.5 – website ging ‘stuk’.

featured post image

Voor veel website beheerders is de update naar WordPress 5.5. een drama geworden. Na de update werken sommige onderdelen niet meer. Denk aan dropdown-menus die het niet meer doen, de werking van de editor, diavoorstellingen die niet werken etc. De meeste problemen zijn terug te voeren naar het gegeven dat deze WordPress 5.5. update niet meer komt met de jQuery Migrate bibliotheek. jQuery Migrate functioneerde altijd als een soort brug waardoor oudere plugins en thema’s bleven functioneren.

Niet meer dus! Problemen ontstaan dus bij oudere thema’s en plugins. Mocht je problemen hebben op je website kijk dan eens in de console van je browser. Hier worden e.v.t. javascript problemen weergegeven.

Het probleem oplossen na de update

Als het probleem veroorzaakt wordt door een plugin die al meer dan een jaar geen update heeft gehad dan zou je moeten kijken naar een alternatief. Plugins die niet goed onderhouden worden vormen ook een beveiliging risico voor je website.

WordPress heeft zelf een oplossing aangedragen voor het herstel van de functionaliteit op je website. Als je de plugin Enable jQuery Migrate Helper installeerd op je website heb je weer de beschikking over alle functionaliteit. En je bent niet de enige, want de plugin is al meer dan 10.000 keer gedowload na de release van WordPress 5.5.

Een structurele oplossing – een frisse website

Problemen doen zich alleen voor bij oudere websites of in ieder geval websites die oude code bevatten in thema en/of plugins. Wil je dit soort problemen voor zijn dan zou je toch moeten overwegen om toch zeker elke 3 jaar een nieuwe website te laten bouwen.

Mocht je in een competitieve markt aan het werk zijn dan zou je elk jaar je website minmaal moeten verfrissen. Ontwikkelingen op het gebied van Online Marketing, SEO en UX gaan erg hard en een frisse website is daarin een goede investering.