Page Speed Optimalisatie

De laadsnelheid van je website  telt zwaar mee of de bezoeker het als plezierig ervaart. Duurt het laden van de pagina te lang dan zal de bezoeker, ondanks dat de inhoud aantrekkelijk is, niet snel terugkeren. Daarnaast is het een factor bij de ranking in Google. 

Uitgangspunten

Het plaatsen van te grote afbeeldingen is en blijft een grote boosdoener als het gaat om trage websites. Let als gebruiker op de grootte van de afbeeldingen die je upload en pas deze aan als je de afbeelding bijvoorbeeld alleen maar in een sidebar wil weergeven. Je kunt een online editor programma als Pixlr.com gebruiken om je foto's te schalen. Als alternatief zijn er verschillende plugins die dit verkleinen voor je kunnen doen.

 

Gebruik daarnaast een goede cache plugin. Caching is het tijdelijk opslaan van bestanden (html-bestanden). Door het opslaan hoeven de bestanden niet opnieuw aangemaakt worden en wordt je site een stuk sneller.

 

Check de PHP versie die je host ingesteld heeft. Een te lage PHP versie heeft een nadelig effect op de laadsnelheid van je pagina. Vraag aan je hoster om dit e.v.t. aan te passen. Let na de aanpassing er wel op dat alle funkties het nog doen. Sommige plugins werken moeizaam of niet in een hogere PHP versie. De infrastructuur bij je hoster is natuurlijk ook zeer belangrijk. Werken ze met moderne servers of investeren ze alleen in het binnenhalen van zoveel mogelijk nieuwe klanten?

Meten is weten

Er zijn een aantal websites waar je de snelheid van je website kunt meten. Je voert je URL in en er rolt een rapportje uit dat aangeeft waar het aan schort. 

 

https://gtmetrix.com/

https://tools.pingdom.com/

 

Vaak is het niet al te moeilijk om de punten aan te pakken en de laadsnelheid stapsgewijs te verbeteren. Aanpassingen hebben betrekking op je .htaccess of functions.php files. Dit is het technische deel dat Echte Meneer graag voor je uitvoert.

 

Pingdom tools

Ook een snelle website?

Wij hebben zeer goede resultaten geboekt met het aanpassen van diverse websites op laadsnelheid. Vaak zijn het kleine veranderingen die direct merkbaar zijn. Wil je graag een vrijblijvende check op jouw site stuur dan een mail.

© Copyright 2017 Echte Meneer - KVK 68680066 - Privacy verklaring