Echte Meneer®

Twitter Facebook Linkedin Hart icon

Copyright © 2023 - Echte Meneer

Snelle (shared-) hosting. Caching. #Pagina's laden binnen 1 seconde.

echtemeneer snelle hosting

Waarom is laadsnelheid belangrijk?

De laadsnelheid van je website is om vele redenenen belangrijk! Belangrijkste is natuurlijk de gebruikers ervarings als bezoekers door je website navigeren. Niets is zo frustrerend als pagina's die langzaam laden. Bezoekers en klanten zijn snel weg. Maar ook Google kijkt of je website niet te traag is en zal zijn beoordeling meenemen als ranking factor.

Daarom moet het verbeteren van de laadsnelheid hoog op je website-to-do prioriteiten lijstje staan. Een belangrijk instrument om de snelheid te verbeteren is het gebruik maken van caching. Caching is het tijdelijk opslaan van data die hergebruikt kan worden. Er zijn een aantal manieren om caching te bereiken.


Caching plugins

Caching kun je doen met een caching plugin. Er zijn er veel. Betaalde en onbetaalde. Denk aan WP Rocket, WP Super Cache, W3 Total Cache, Autoptimize, Swift Performance Lite etc. Heb zelf goede ervaringen met Swift Performance Lite. Geeft een goed resultaat op de sites die Echte Meneer in beheer heeft en is als cache plugin gemakkelijk te configureren. We hebben ook goede ervaringen met de plugin Simple Cache. Biedt je hosting provider geen server cache dan is een plugin een goed alternatief.

Server cache

Maar om echt grote stappen te zetten in het versnellen van je website of webwinkel zul je andere maatregelen moeten nemen. Hiervoor is server cache nodig. Deze server cache is niet een plugin, maar een optie die een goede hosting provider zal aanbieden. Zie het als een stuk geheugen wat aan de voorkant van een webserver zijn caching werk doet. Varnish is een populaire web caching server techniek en kan je website tot 6x sneller maken. Daarnaast heb je technieken als Redis en Memcached. Niet beschikbaar voor je? Misschien is het tijd om te switchen naar een hosting provider die wel deze caching methodes aanbiedt.


varnisg cache

De voordelen van een goede hosting provider.

Na mindere ervaringen bij andere hosting partijen hebben we inmiddels zelf gekozen voor VIMEXX. Wij vinden VIMEXX een uitstekende webhost die zijn zaakjes erg goed op orde heeft. De meest in het oog springende pluspunten vindt je hiernaast weergegeven. Wilt u ook gebruik maken van hun kwaliteitshosting klik dan op onderstaande button.

Vimexx logo

Uitstekende support via chat of ticketsysteem.

Grote keuze in pakketten.

Snelle en veilige servers (SSD).

Gratis SSL certificaten.

Gratis CDN.

Goede support documentatie.

Backups gemakkelijk toegankelijk.

Gratis Varnish/Redis caching

Onbeperkt dataverkeer

Gratis 1 domein registratie.

Uitstekende prijs/kwaliteits verhouding.