Echte Meneer®

Twitter Facebook Linkedin Hart icon

Copyright © 2023 - Echte Meneer

Google Analytics, Online Marketing, Optimalisatie, SEO

Waarom is mijn website niet vindbaar in Google?

featured post image

Als je merkt dat je website niet vindbaar is in Google dan zou je met de volgende stappen eerst kunnen kijken welke pagina’s er door Google geïndexeerd zijn. Dit kun je doen op de volgende wijze:

1) Ga naar google.com en plak je website achter het woord site:mydomain.nl

Zo krijg je als zoekresultaat alle urls die Google van je website geïndexeerd heeft. Als je wil weten wanneer Google een specifieke pagina geïndexeerd heeft dan kun je dit doen als volgt cache:mydomain/specifiekeURL.nl

2) Login op de Google Search Console en bekijk de fouten

In de Google Search Console kun je bij ‘indexing’ de pagina’s bekijken die niet in de index staan. De reden van het niet geïndexeerd hebben van de pagina’s kunnen divers zijn. Denk aan technische fouten op de pagina zelf (no-index), een robots.txt bestandje die niet goed opgezet is en pagina’s uit de index houdt of pagina’s die te langzaam laden. Maar het kan ook te maken hebben met het crawl budget.

Google Search Console

Wat is een crawl buget? Waarom is dit belangrijk voor SEO?

Crawl budget is het aantal pagina’s dat de crawlers van een zoekmachine zullen bezoeken en scannen van een website in een bepaalde periode. Het is een maatstaf voor hoe vaak en grondig een zoekmachine een website zal crawlen en indexeren. Het crawlbudget wordt bepaald door verschillende factoren, zoals de populariteit van de website, het aantal interne en externe links die naar de website verwijzen, de grootte van de website en de updatefrequentie van de website. Het doel is het crawlbudget te optimaliseren door ervoor te zorgen dat de belangrijkste pagina’s eerst worden gecrawld en geïndexeerd, en door het aantal dubbele pagina’s of pagina’s van lage kwaliteit die worden gecrawld te verminderen.

Er zijn verschillende manieren om het crawlbudget van uw website te verbeteren:

  • Zorg ervoor dat de architectuur van je website voor de crawlers van Google gemakkelijk te navigeren is door duidelijke en consistente URL’s te gebruiken en door een sitemap te gebruiken.
  • Optimaliseer de laadsnelheid van je website, want langzaam ladende pagina’s kunnen de crawlers van Google ervan weerhouden uw site te bezoeken.
  • Gebruik het bestand robots.txt om pagina’s of delen van uw website te blokkeren die Google niet mag crawlen.
  • Gebruik interne links om de crawlers van Google te helpen nieuwe pagina’s op je website te ontdekken.
  • Verwijder dubbele inhoud om geen crawlbudget te verspillen aan identieke pagina’s.
  • Gebruik Google Search Console om de crawlstatus van je website te controleren en eventuele crawlfouten te herstellen.
  • Verbeter de algehele kwaliteit van uw website met goed geschreven en informatieve inhoud, een gebruiksvriendelijk ontwerp en een responsieve mobiele versie.
  • Krijg meer hoogwaardige backlinks naar je website.
  • Werk je website regelmatig bij.
  • Maak goed gebruik van gestructureerde gegevens om Google te helpen uw inhoud beter te begrijpen.

Lees ook de post over hoe lang het duurt voordat Google een pagina indexeert.

Klik hier voor een gratis SEO Audit van je website.