Webshop

Starters handleiding

Wil je een webshop met een uitgebreid Content Management Systeem dan zit je goed met WordPress. Alles komt vanuit één gebruikersvriendelijk CMS  en content beheer is eenvoudig.

Naast je shop kun je een ook blog hebben om zo de bezoekers op de hoogte te houden van alle nieuwe ontwikkelingen in je webshop.

Maar wat is er nodig voor het opzetten van een online shop en hoe pak je dit aan?

Waar moet je aan denken, wat kun je zelf en waar kun je beter een webdesigner/ontwikkelaar voor inschakelen?

 

Zie hier de Webshop WordPress starters handleiding … en ga van – start to finish –  naar een online shop!

1) Leg een domeinnaam vast

Zoek een goede naam uit en leg een domein vast. Heb je een webshop met voornamelijk nederlandse klanten ga dan voor een domeinnaam.nl. Heb je hoofzakelijk buitenlandse klanten neem dan een .com domein. Leg daarnaast ook meerdere domeinnamen vast die verbonden zijn aan je bedrijfsnaam. Dit voorkomt dat een ander op het internet vindbaar is op jouw bedrijfsnaam.  Zal niet de eerste keer zijn dat een webshop wordt gekloned door een concurrent met een soortgelijk domein.

 

Bepaal samen met Echte Meneer welk hosting pakket geschikt is voor je webshop. Ben je een startende webshop dan heb je voldoende aan een basispakket. Heb je veel traffic dan is een advies op maat noodzakelijk.

2) Installeer WordPress en een SSL certificaat

WordPress installeren is natuurlijk iets wat je webbouwer gaat doen. Alhoewel er tegenwoordig veel hostingpartijen zijn waarbij het gemakkelijk is om met een app WordPress te installeren.

 

Webshops en websites waar betalingsverkeer plaats heeft zijn al wettelijk verplicht om hun website te voorzien van een SSL certificaat. Dat is het slotje wat je ziet in je browser.  Dat betekent dat gegevens beveiligd verstuurd worden van en naar je website. Je kunt je voorstellen dat dit essentieel is bij betalingsverkeer op je webshop.

SSL slotje

Denk ook aan alle wettelijk verplichte vermeldingen op je website (zoals kvk-nummer, vestigings-adres, email adres etc.). Het niet nakomen van deze verplichtingen kan tot een boete leiden. Wil je meer weten over dit onderwerp neem dan contact op met Echte Meneer.

3) Installeer Woocommerce (plugin)

Kent U WooCommerce? Deze (gratis) WordPress plugin maakt jouw website tot een shop. Door het activeren van deze plugin worden automatische de volgende pagina’s aangemaakt:

– Winkel

– Winkelmand

– Afrekenen

– Mijn account

 

Een product wijzigen, een afbeelding toevoegen of de voorraad aanpassen is makkelijk en snel. Woocommerce is veelzijdig, kent een goede integratie met de meest gebruikte betaalsystemen en verzendoplossingen. Snel online is snel verkopen. 

4) Kies een WordPress thema

Er zijn thema’s die speciaal voor shops ontworpen zijn (zoals Flatsome > zie de afbeelding in de sidebar), maar ook premium themes (zoals Divi) die geschikt zijn voor WooCommerce en waarmee je aan de slag kunt om je webshop vorm te geven of vorm te laten geven.

5) Configureer Woocommerce

Voeg de producten / artikelen toe en richt je winkel in zoals jij het wilt hebben. Steek tijd in deze basis opzet, zodat je daar later zoveel mogelijk profijt van hebt.

6) Maak een FAQ sectie

Groepeer de informatie waar klanten naar op zoek kunnen zijn op 1 pagina die duidelijk toegankelijk is. Plaats je leveringsvoorwaarden.

FAQ graphic

7) Neem een PayPal account

Bij betalen draait het om vertrouwen. Besteed hier voldoende aandacht aan. Begin met het openen van een zakelijke rekening. Voeg andere betaalmethodes (zoals iDeal) toe via een betaal provider als Mollie (of Buckaroo).

PayPal en iDeal logo
Mollie

8) Zorg dat Google je kan vinden

Content is ook voor een webshop KING. Gebruik de plugin Yoast SEO om uw content/teksten te verbeteren. Koppel je winkel aan Google Analytics, registreer zo hoeveel bezoekers je per dag krijgt en wat de invloed is als je iets in je webshop wijzigt. Google meet niet alleen het aantal bezoekers, maar ook hoe lang deze op uw pagina's blijven.

 

Maak een bedrijfspagina aan op Facebook. Maak de link tussen FB en je online winkel of etaleer je producten op Facebook via een plugin. 

9) Stuur nieuwsbrieven via Mailchimp

Kent u Mailchimp al? In Mailchimp kunt u (gratis) uw nieuwsbrieven op een zeer eenvoudige manier per mail versturen. Zo kunt u met gemak aandacht vragen voor acties en aanbiedingen. 

10) Koppel Woocommerce

Koppel en synchroniseer Woocommerce aan uw boekhoudpakket. (bijv. Acumulus, Exact online of eboekhouden).

WooCommerce logo

Starterspakket

Wilt u  naar aanleiding van deze  – Webshop WordPress starters handleiding – starten met uw online shop.

Echte Meneer levert een starterspakket voor beginnende shop eigenaren.

Dit betekent dat we tegen een vast bedrag, in samenwerking met u de shop opzetten.

We doen een voorstel voor een WordPress thema (de look en feel van de shop), verzorgen de initiële installatie en adviseren daar waar nodig. Mocht u interesse hebben stuur dan een mail naar Echte Meneer.

Het Flatsome thema (klik op de afbeelding om naar de website te gaan....)

© Copyright 2017 Echte Meneer - KVK 68680066 - Privacy verklaring