Echte Meneer®

Twitter Facebook Linkedin Hart icon

Copyright © 2023 - Echte Meneer

Wordpress-blog

Yoga-fitness lessen geven via Zoom met betaalfunctie

featured post image

In tijden van Corona is afstand houden noodzakelijk en zijn we genoodzaakt om creatieve oplossingen te bedenken. Zoom is daarin een bekend stuk instrument waarbij mensen elkaar digitaal ontmoeten.

Wil je bijvoorbeeld yoga-, pilatus of fitness lessen online geven dan kan dit uitstekend met de Zoom app. Wil je de betaling van je lessen automatiseren dan heb je de volgende opzet nodig:

1) WordPress website met WooCommerce

Omdat we de lessen als product gaan aanbieden heb je de plugin WooCommerce nodig. Je kunt WooCommerce koppelen met Ideal via een betaal provider als Mollie.

2) Video Conferencing with Zoom – plugin

Dit is de plugin die je website met Zoom zal verbinden. Deze plugin is gratis te downloaden via de WordPress repository.

3) Zoom meetings WooCommerce Integration – Addon

Deze addon is nodig om bovenstaande Video Conference plugin te koppelen aan WooCommerce waardoor het mogelijk wordt om van je lessen producten te maken en klanten ervoor te laten betalen. De addon is momenteel verkrijgbaar voor 34 dollar via de website van de developers.

Hoe het werkt…

In a ‘nutshell’. Je maakt een product aan die je linkt aan een meeting. Het product, in dit geval bijvoorbeeld een Yoga beginners les, zal beschikbaar zijn op de shop pagina. Klanten kunnen dus online de les aanschaffen en betalen. Ze krijgen een link (in de bevestigings email) waarmee ze de les via de Zoom app (moeten ze die wel geïnstalleerd hebben) of via een browser pagina kunnen volgen.

De voordelen

Je kunt door het aanbieden van lessen op afstand veel nieuwe mensen enthousiast maken voor jouw lessen. Als de betaling snel en gemakkelijk afgehandeld wordt zijn klanten gemakkelijker over te halen om wat te bestellen. Je kunt natuurlijk een aparte shop pagina maken voor al de lessen die je wilt aanbieden. Je kunt deze shop pagina promoten via je sociale media. Mogelijkheden ten over.

Heb je interesse om lessen digitaal te gaan geven ga dan naar onze contact pagina. en vertel hoe je het graag zou hebben.