Echte Meneer®

Twitter Facebook Linkedin Hart icon

Copyright © 2023 - Echte Meneer

Google Analytics, Plugins, Wordpress-blog

Yoast SEO Plugin 7.0 Bug fix

featured post image

De Yoast SEO Plugin 7.0 Bug fix. De Yoast SEO plugin is een populaire SEO plugin die je gratis kunt downloaden. Bij een belangrijke update in maart 2018 (7.0) is er blijkbaar iets mis gegaan met de Yoast SEO plugin waardoor vele gebruikers nadien een aanzienlijke daling hebben gezien in het aantal bezoekers op hun site of webstore. De setting ‘Redirect attachment URL’s to the attachment itself’ is bij de update niet goed meegenomen waardoor het kan zijn dat deze settings automatisch op NO gezet werd door de update. Terwijl het aan te bevelen is om deze op YES te hebben staan. Zie afbeelding.

Yoast bug

Hoe komt het dat dit je ranking kon beïnvloeden? Hoe weet je nu of je website slachtoffer is geworden van deze bug? Hoe is dit te repareren?

1) Check je Yoast plugin.

Staat de instelling op YES. Dan heb je waarschijnlijk geen last gehad van de BUG. Staat die op NO, lees dan verder.

2) Ranking val?

De reden dat je ranking hierdoor kan dalen is dat Google je bestraft voor het hebben van ’thin content’. De Google bots zien heelveel attachment URLS in de index en beoordeeld deze natuurlijk als links met weinig relevantie. Dit betekent dat je site vlg. de laatste Google algoritmes een lagere beoordeling krijgt en zal dalen in ranking. Een lagere ranking zal het effect hebben van een dalend bezoekers aantal.

3) Check je rapporten binnen Google Analytics

Check je statistische gegevens in Google Analytics vanaf Maart 2018. Zie je geen grote verschuivingen dan is er niets aan de hand. Zie je een duidelijk neergang in bezoekers na maart 2018 dan is het waarschijnlijk dat je last hebt gehad van deze BUG.

4) Check de URLS

Als je in je browser site:jedomein.nl intikt dan zie je alle URLS die Google geïndexeerd heeft. Als daar URLS bij staan die alleen linken naar een afbeelding dan heb je mogelijk last gehad van deze BUG.

5) De oplossing voor de BUG.

Yoast heeft zelf inmiddels het boetekleed aangedaan, contact gezocht met Google hoe dit te het best mogelijk te verhelpen. Ze hebben een plugin gemaakt die deze ongewenste attachment URLS zo snel mogelijk verwijderd uit de zoekresultaten. Je hoeft deze plugin alleen te installeren en te activeren en de komende 6 maanden op je site te houden. De gewone Yoast SEO plugin houdt je natuurlijk gewoon actief. Klik op op het plaatje als je de herstel plugin wil downloaden.

Yoast purge index

Yoast heeft (misschien wat laat) zijn fout hersteld. Ze hebben er zelf een artikel aan gewijd op hun website. Is het vertrouwen nu weg en wil je liever over naar een andere SEO tool? Dat kan. Elke SEO tool heeft een migratie instelling voor SEO. Is dus te doen. Heb je vragen over dit artikel stuur dan een mail naar Echte Meneer.